We zijn blij om te kunnen vertellen dat we een nieuwe dirigent hebben gevonden, namelijk: Gerk Huisma!

Gerk kreeg zijn eerste cornetlessen van Bienze IJlstra. Op zijn 17e begon Gerk aan zijn conservatoriumstudie. Eerst klassiek trompet bij Auke van der Merk en Bob Koertshuis, daarna HaFaBra-directie bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Naast het dirigeren is hij als koperdocent verbonden aan Cultuurcentrum ‘De Waldsang’ en bij Stichting Muziekonderwijs Grootegast.

Als muzikant begon Gerk zelf bij brassband Blaast de Bazuin (Surhuisterveen). Toen hij 15 jaar oud was, is hij bij brassband De Wâldsang gaan spelen, waar hij deel uit maakt van de solocornetsectie. Momenteel is Gerk naast dirigent van De Lofklank uit Ureterp ook dirigent van Looft den Heer uit Oudega.

Gerk, alvast hartelijk welkom bij De Lofklank. We hopen op een heel fijne, muzikale samenwerking!