De komende maand staat volledig in het teken van de voorbereiding op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 25 en 26 oktober.

Speciaal voor deze gelegenheid is Russell Gray donderdag 19 september te gast bij De Lofklank. Onder leiding van Russell gaat De Lofklank werken aan het verplichte werk “The Patriots” van Jan de Haan. Naast een aantal sectierepetities in de middag gaat Russell ’s avonds met de hele band repeteren.

De uit Schotland afkomstige Russell Gray werd in 1998 aangesteld als musical director van de Stavanger Brassband in Noorwegen. Sindsdien is zijn reputatie als vooraanstaand vertolker van brassband muziek in binnen- en buitenland alom erkent. Sinds 2008 is Russell dirigent van Molde Brass (Noorwegen) en is hij hoogleraar aan de Universiteit van Queensland (Australië). Zijn successen behaalde hij tijdens toonaangevende brassband competities in o.a. Noorwegen, Denemarken, Finland, Frankrijk, Zwitserland, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië.

Na een postdoctorale studie aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland omvat Russell’s carrière ook de wereld van orkestrale en harmonieorkestmuziek. In 2015 dirigeerde hij de Deense première van Gavin Higgins BBC Proms commissie Velocity met het Aalborg Symphony Orchestra. Daarnaast is hij een graag gezien gastdirigent bij veel vooraanstaande bands uit verschillende landen.

We zijn trots op zijn komst en kijken er naar uit om een avond onder zijn leiding te mogen repeteren.