Met het voorjaar in aantocht is het tijd voor het jaarlijkse concert van Brassband De Lofklank. In 2020 is er gekozen voor een uniek project rond Pasen, namelijk De Marcus Passie!

De Marcus Passie is een bijzonder, sfeervol werk van ruim een uur met passiemuziek naar het lijdensverhaal van Jezus Christus. De meeste passies zijn geschreven voor koor, solisten en orkest. De versie die De Lofklank uit mag voeren is gecomponeerd voor brassband, verteller, mezzosopraan en bariton, waarbij de tekst uit het evangelie volgens Marcus door de componist integraal wordt gebruikt. Componist Jacob de Haan schreef deze Marcus Passie speciaal voor De Lofklank. Een première dus voor De Lofklank!

Brassband De Lofklank heeft voor de Marcus Passie twee professionele vocalisten vast weten te leggen, namelijk Fardau van der Woude (mezzosopraan) en Jan Willem van der Hagen (bariton). De verteller wordt vertegenwoordigt door ds. Geert Bruinsma.

De Marcus Passie wordt tweemaal uitgevoerd. De eerste uitvoering is op vrijdag 3 april 2020 in GKV De Fontein, De Kolken 89 te Drachten. De tweede uitvoering vindt plaats op donderdag 9 april in GKV De Levensbron, De Feart 85 te Ureterp.

De entreeprijs bedraagt € 12,50 (tot 18 jaar € 7,50) aan de kassa. Koopt u uw kaarten in de voorverkoop dan bedraagt de entreeprijs € 10,- (tot 18 jaar € 5,-). Kaarten zijn te bestellen bij de leden of via de voorverkoopadressen: 06-46474503 of info@delofklank.nl.

De Marcus Passie wordt mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernard Cultuurfonds
Van Teyens Foundation
Univé
NAM
NNRD