In april 2022 voert De Lofklank een uniek project uit rond Pasen, namelijk de Markus Passion voor Brassband. Al in 2020 lagen de plannen voor deze première klaar. Brassband De Lofklank kijkt ernaar uit om na twee jaar de Markus Passion uit te kunnen voeren.

De Markus Passion is een bijzonder, sfeervol werk van ruim een uur met passiemuziek naar het lijdensverhaal van Jezus Christus. De meeste passies zijn geschreven voor koor, solisten en orkest. Componist Jacob de Haan heeft speciaal voor Brassband De Lofklank een nieuwe versie van de Markus Passion gecomponeerd. Deze versie is geschreven voor brassband, verteller, mezzosopraan en bariton, waarbij de tekst uit het evangelie volgens Markus integraal wordt gebruikt. Een première dus voor De Lofklank!

Brassband De Lofklank heeft voor de Markus Passion twee professionele vocalisten vast weten te leggen, namelijk Roelien van Wageningen (mezzosopraan) en Jan Willem van der Hagen (bariton). De verteller wordt vertegenwoordigt door ds. Albert Krijgsheld

De Markus Passion wordt tweemaal uitgevoerd. De eerste uitvoering is op vrijdag 8 april 2022 in GKV De Levensbron, De Feart 85 te Ureterp. De tweede uitvoering is zaterdag 9 april in GKV De Fontein, De Kolken 89 te Drachten.

De entreeprijs bedraagt € 12,50 (tot 18 jaar € 7,50) aan de kassa. Koopt u uw kaarten in de voorverkoop dan bedraagt de entreeprijs € 10,- (tot 18 jaar € 5,-). Kaarten zijn te bestellen bij de leden of via de voorverkoopadressen: 0626747457 of via delofklank@gmail.com.