Dirigent

Koen van der Molen nieuwe dirigent van brassband De Lofklank!
We zijn blij te kunnen vertellen dat De Lofklank na een periode van proefdirecties een nieuwe dirigent heeft gevonden. Vanaf februari 2023 zijn we los onder leiding van Koen van der Molen!
Koen is student HaFaBra-directie aan het Prins Claus Conservatorium en is daarnaast dirigent van Chr. Brassband Wilhelmina Kollum. Koen is de opvolger van Gerk Huisma, die afgelopen november na 7 jaar vertrok bij De Lofklank.
Koen, van harte welkom bij de club! We kijken uit naar een mooie samenwerking!

 

Gerk Huisma begon zijn muziek carrière op 8-jarige leeftijd. Hij ontving zijn allereerste cornetlessen van Bienze IJlstra.  Op zijn 17de begon Gerk aan zijn studies aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Klassiek trompet bij Auke van der Merk en Bob Koertshuis en HaFaBra-directie bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Beide studies studeerde hij Cum Laude af. In augustus 2015 begon Gerk als dirigent bij Brassband De Lofklank. Naast De Lofklank dirigeert hij ook fanfares ‘Looft den Heer’ uit Oudega, ‘De Bazuin’ uit Augustinusga en sinds de zomer van 2017 ook het door hem opgerichte ‘Koperensemble de Wâldsang’. Naast het dirigeren is Gerk als koperdocent verbonden aan Cultuurcentrum ‘De Wâldsang’ uit Buitenpost en Stichting Muziekonderwijs Grootegast. In 2017 nam Gerk deel aan de prestigieuze European Conductors Competition. Na een voorselectie was hij de enige Nederlandse deelnemer in het internationale deelnemersveld. Gerk is dirigent van de Lofklank geweest van augustus 2015 tot en met november 2022.